WAT IS ARGANOLIE?

Arganolie wordt geperst van een noot die groeit aan de arganboom en komt alleen voor in een klein deel van Marokko (zie foto). Deze boom kan honderden jaren oud worden en geeft haar eerste vruchten pas af na ongeveer 15 tot 25 jaar. Tevergeefs hebben mensen deze boom in andere landen proberen te cultiveren, maar positieve resultaten werden nooit gehaald. Omdat deze boom alleen maar in dit deel van de wereld voorkomt, wordt arganolie dan ook beschouwd als de meest zeldzame plantaardige olie op aarde. De olie wordt zowel voor cosmetische als consumptie doeleinden gebruikt. Cosmetische argan olie heeft een licht goudgele kleur en een milde notengeur. Om eetbare (culinaire) olie te krijgen worden de noten eerst geroosterd en vervolgens gemalen en geperst. Door het branden van de noten krijgen deze een sterkere geur. Dit kom de smaak ten goede en is daardoor beter geschikt voor consumptie. De kleur van culinaire olie is dan ook wat donkerder dan de cosmetische arganolie.

Mogad’or Pure Argan Oil is een cosmetische olie.

Onze olie, een 100% biologisch product, wordt op ambachtelijke wijze en volgens eeuwenoude methodes “koud” geperst van de rauwe argannoten. Wij gebruiken alleen olie die afkomstig is van de eerste persing. Arganolie wordt gezien als een fantastisch product. Het staat vooral bekend als een cosmetisch wondermiddel voor haar- en huidverzorging. Arganolie is rijk aan vitamine E en zit bomvol antioxidanten. Talloze wetenschappelijke onderzoeken onderschrijven dat deze componenten zowel de huid als het haar, beschermen én herstellen. Daarnaast vergroot het de weerstand van de huid. En dat is niet onbelangrijk als je beseft dat onze huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Kortom, een gezondere en stralende huid of een mooie natuurlijke glans voor je haar? Arganolie is een verzorgingsproduct dat wél doet wat het zegt en het mooiste van alles is: Mogad’or Pure Arganoil komt rechtstreeks van moeder natuur!

arganolie by Mogador Cosmetics

 De talloze toepassingen…

Naast deze algemene toepassingen, raden wij arganolie ook zeer aan bij deze aandoeningen:

*Gebruik arganolie niet op open wonden!

Van top tot teen verzorgd met 1 flesje!

Het is daarom het ideale alles-in-1 product. Echter, arganolie is schaars, vooral nu het wereldwijd is ontdekt, en daardoor prijzig. Daarom wordt het ook wel het “vloeibare goud” genoemd. Maar met arganolie hoeft je niets anders meer te gebruiken voor haar, gezicht, lichaam, handen en voeten. Met 1 flesje Mogad’or Pure Argan Oil vervang je bijna al je verzorgingsproducten en weet je dat je vanaf nu écht een gezond en natuurlijk product in huis hebt. Het is ook een heel zuinig product. Meer dan een paar druppels per dag heb je niet nodig. Dus weg met al die ingewikkelde en ongezonde chemische formules in je badkamerkastje. Op de lange termijn veroorzaakt dat alleen meer schade aan je lijf. Je zou toch niet iets op je lijf moeten smeren wat je ook niet ín je lijf wilt hebben? Arganolie is ook eetbaar en dat zegt genoeg!

Waarom Mogad’or Pure Argan Oil?

De meeste arganolie producten zijn bewerkt en/of gemengd met andere stoffen of chemicaliën. Dit gebeurt bijvoorbeeld om het mengsel wat overblijft na de eerste persing nogmaals te bewerken, zodat alle overgebleven olie in het notenmengsel ook vrijkomt. Hierbij wordt de olie verhit en daardoor gaan hele kostbare werkzame stoffen verloren. Arganolie wordt tegenwoordig veelvuldig door de cosmetische industrie toegevoegd aan bijvoorbeeld gezichtscrèmes, haarserums en andere producten. De werking van arganolie is dan echter minimaal vanwege de zeer kleine hoeveelheid arganolie (1 tot 2%) en de chemische toevoegingen die deze producten bevatten. Mogad’or Pure Argan Oil bevat 100% pure en koudgeperste arganolie.

We halen niets weg en voegen niets toe… pure arganolie!

  1. Wij gebruiken alleen 100% duurzame Marokkaanse arganolie, gemaakt door vrouwencoöperaties. Dit betekent dat met elke aankoop jij direct een bijdrage levert aan de Berbervrouwen van Marokko die hun  stammen en de arganbomen beschermen voor toekomstige generaties.
  2. Onze 100% pure Marokkaanse Argania Spinosa Oil is vrij van additieven, conserveermiddelen, dierlijke producten en is niet op dieren getest.
  3. Onze A1-klasse argannoten zijn zorgvuldig geselecteerd. Wij gebruiken absoluut géén argannoten die verteerd of aangevreten zijn door veedieren.
  4. Al onze olie wordt koud geperst en is dus perfect voor cosmetisch gebruik omdat alle gezonde componenten bewaard blijven, die normaal verloren gaan bij verhitting.
  5. Onze arganolie is Ecocert en USDA gecertificeerd en we voldoen aan de Europese normen voor certificering en verificatie. Dit betekent dat je weet wat je koopt, namelijk de allerhoogste kwaliteit arganolie!